Nopsa & helppo kalapasta


Jos on sattunut jäämään kylmäsavu- tai graavikalaa yli juhlista tai niitä muuten vaan lojuu jääkaapissa tai pakastimessa, eikä se enää oikein nappaisi sellaisenaan, sitä voi esimerkiksi pilkkoa uuniperunan täytteeseen tai toinen hyvä vaihtoehto on tehdä ruuaksi helppo pasta. Maukas pastakastike valmistuu sillä aikaa kun pasta keitetään.

Kastikkeen paksuuden voi päättää itse ja säädellä kuinka kasaan kerman keittää. Yleisesti ottaen mitä ohuempi soosi sen kiemuraisempi tai uurteisempi pasta. Paksut kastikkeet pysyvät hyvin tasaisemmillakin pinnoilla, kuten tagliatelle ja ohuet kastikkeet jäävät paremmin esim. fusillin koloihin eivätkä jää lautasen pohjalle syötäessä.

quick n easy pasta dish

Nopea ja helppo kalapasta

Tässä tällainen Suomiversio kermaisella kastikkeella. Toki kerman voi jättää pois ja korvata sen vajaalla desillä oliiviöljyä ja hiukan runsaammalla määrällä sitruunamehua. Tällöin ei tarvitse kuin freesata sipulit ja jättää kokoonkeitto kokonaan välistä. Jätä tällöin myös parmesaani pois ja tarjoa pasta haaleana, jotta maut ehtivät tasautua. Lopussa vielä pari vinkkiä lisää.

Pasta:

2+ L vettä
2 rkl merisuolaa
500 g kuivapastaa

Kermainen pastakastike kalalla:

1 kuorittu sipuli
1 kynsi valkosipulia
1 rkl voita
4 dl oikeaa kermaa
ks- tai graavikalan jämät, esim 100 – 200g
reilusti tilliä
liraus sitruunan mehua
raastettua parmesan juustoa
suolaa & pippuria

Laita vesi & suola kiehumaan isoon kattilaan.

Veden kuumentuessa laita myös tarttumaton korkeahkoreunainen paistinpannu tai kasari kuumenemaan.

Kuori sipulit. Leikkaa sipulista kanta pois ja pilko se esimerkiksi ohuiksi lohkoiksi. Laita voi pannulle kuumenemaan ja kun se vaahtoaa nakkaa sipulit ja pilkottu vs-kynsi pannulle.

Freesaa hetki ja kaada kerma pannulle. Keitä kasaan. Mikäli käytät kuivattua tilliä (1-2 rkl) laita se sekaan nyt jotta maku ehtii uuttua ja mikäli tuoretta (1/4 – ½ punttia) se kannattaa laittaa vasta lopuksi.

Keitä pastat ohjeen mukaan, mutta tarkista kypsyys jo minuutti pari ennen kuin ohjeen aika on täynnä.

Kun kerma on kiehunut jonkin aikaa kasaan ja pasta alkaa olla kypsää lisää soosiin pilkottu kala ja liraus sitruuna mehua sekä rouhittua valko- ja mustapippuria. Tarkista hetken sekoittamisen jälkeen suolan riittävyys.

Mikäli pasta on jo tarkistaessasi kutakuinkin kypsää, kaada se lävikköön ja samalle pannulle jossa soosi on. Pasta pitää jäädä hiukan pureksittavaksi, sitä ei ole tarkoitus kypsentää yli veteläksi. Sekoita kevyesti, raasta pikkuisen parmesaania päälle ja nauti Amerikan Serkun kanssa.

Kunnolla humaloitu olut sopii rasvaiselle hiilihydraattiruualle aivan erinomaisesti. Sitruksinen tuoksu tukee kalaruuan makumaailmaa ja katkerot auttavat hiilidioksidin kanssa puhdistamaan kermaisen soosin makunystyröiltä, jotta seuraava haarukallinen maistuisi taas yhtä hyvälle.

Pastaa voi myös piristää esimerkiksi lisäämällä sipulin mukana tuoretta fenkolia siivuina tai kirpsakkuutta saa lisäämällä 2 rkl kapriksia, kivan vivahteen antaa mm. sitruunatimjami, kokeile kerman tilalle smetanaa tai ranskankermaa jne.. Kokeilkaa! Helppoa ja hyvää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s