All-day-brekkie


All-day brekkie, eli kokopäivän aamiainen

Nimi tarkoittaa sitä, että periaatteessa yleensä aamiaisruokaa voi ihan hyvin syödä myös lounaaksi tai vaikka illemmallakin. Miksikäs ei?

Yleensä ADB koostuu munasta, tomaatista, pavuista, pekonista, nakeista/makkaroista ja kenties röstiperunasta (Amerikassa hash brown).

Munat voi tarjota paistettuina, kokkelina, keitettyinä, munakkaana tai uppomunina.

Tällä kertaa ohjeena suosikkikokkeli:
Erota kolmen munan valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita valkuaisiiin pari ruokalusikallista kermaa, suolaa ja valkopippuria. Lämmitä teflon pannussa nokare voita, pannu ei saa olla liian kuuma, voin ei tarvitse ruskistua. Kaada valkuaisseos pannulle. Pyörittele rauhallisin liikkein massaa lastalla kunnes melkein kypsää. Lisää keltuaiset, poista pannu lämmöltä ja sekoittele kunnes keltuaiset ovat kypsyneet sen verran kuin itse haluat. Meillä jätetään keltuaiset melko löysäksi. Ei ehkä kaikkein houkuttelevimman näköinen, mutta älyttömän hyvää.
Hyvän maun salaisuus on keltuaisten kypsyys. Harva pitää raaoista valkuaisista, mutta useat haluavat jättää keltuaiset löysiksi. Munakokkeli tehdään monesti niin, että kaikki kypsyy pannulla kerralla, jolloin keltuainen menee siinä samalla liian kypsäksi. Tällä ohjeella keltuaisen voi jättää haluamaansa kypsyyteen ja maku todella on aivan erilainen näin tehtäessä.

Tomaatit halkaistaan,
paistetaan pannnulla oliiviöljyssä ensin leikkauspinta alaspäin. Kun tomaatit on käännetty toisin päin, ripottele paistetullle leikkauspinnalle suolaa, pippuria ja esimerkiksi kuivattua oreganoa. Kypsennysaika riippuu omista mielihaluista, toiset pitävät ihan löysiksi paistetuista ja toiset tykkäävät siitä että jää vielä leikattavaakin.

Pavut on helppoa:
valkoisia papuja tomaattikastikeessa: purkki auki ja lämmitys.

Pekonit, nakit tai makkarat
voi valita ja paistaa mielensä mukaan. Itse pidän bratwursteista ja niiden kanssa hiukan French’s yellow mustardia.

Röstiperunoissa
voi oikoa ja ostaa niitä valmiina pakkasesta tai tehdä vaihtoehtoisesti itse.
Kuori 5 jauhoista perunaa, tai käytä edellisen päivän keitettyjä perunoita. Raasta ne ja sekoita sekaan suolaa ja pippuria. Taputtele massasta halkaisijaltaan 7 cm pihvejä ja paista pannulla reilussa voissa. Mikäli kyseessä on raa’asta perunasta tehty massa, paistaminen vaatii malttia, jotta pottu kypsyy kokonaan. Edellisen päivän kypsistä jämistä nämä syntyvät vikkelämmin..

Kokoa näitä kaikkia vaan lautaselle, viereen raikasta Amerikan Serkku -olutta ja tuhti maukas lounas on valmis. Kuva ei ole nätein, mutta maut ovat kohdallaan  =)

Kokopäivän aamiainen

Munaa, pekonia, grillattua tomaattia, papuja, makkaraa ja olutta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s