Paistettua siikaa ja pinaatti-fenkolimuhennosta


Paistettua siikaa ja pinaatti-fenkolimuhennosta sekä olut-voikastiketta

Paistettua siikaa, pinaatti-fenkolimuhennosta sekä olut-voikastiketta

Paistettua siikaa, pinaatti-fenkolimuhennosta sekä olut-voikastiketta

Lue loppuun:
Luonnollisesti, mikä tahansa muu kalafile käy myös.

Ohje noin neljälle:

800 g ruodottomia suomustettuja siikafileitä
voita, öljyä, suolaa ja pippuria

Renssaa kalasta ruodot ja leikkaa annospaloiksi ja mausta suolalla ja hienoksi rouhitulla valkopippurilla. Paista reilussa voi-öljyseoksessa kauniin väriseksi ja pinnaltaan rapeaksi. Kuuma pannu, siihen rasvat ja hetken päästä kalat nahkapuoli alaspäni. Hetken voi painaa kevyesti kalaa keskeltä ettei se kipristy, varoen polttamasta itseään. Kala saa paistua nahkapuoli pannulla niin, että se alkaa selkeästi ohuemmista kohdista kypsyä läpi. Käännettäessä paistopinnan tulee olla nätin ruskea ja rapea, pannun voi kääntää pois päältä ja antaa kypsyä “loppuun” jälkilämmöllä.

Tarjoile kalan kanssa pinaatti-fenkolimuhennosta sekä olut-voikastiketta.

Muhennos: tämänkin voi valmistella etukäteen.

250 g pinaattia
2 fenkolia
2 shalottisipulia
voita, suolaa ja rouhittua pippuria

Laita vesi kiehumaan.

Renssaa pinaateista huonot lehdet pois ja kaupan pinaatit kannattaa laittaa vesikulhoon, kun niissä aina tuntuu olevan hiukan hiekkaa. Itse myös ruodin isoimmat ja paksuimmat lehtiruodit ja varret pois. Makuasia.

Leikkaa fenkoli suikaleiksi ja ryöppää suikaleita 2 minuuttia reilussa kiehuvassa vedessä. Nostele lopuksi pinaatit veteen noin 30 sekunniksi. Kaada vihannekset siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta ne jäävät nätin värisiksi eivätkä kypsy lisää. Tähän asti voi misata homman jo hyvissä ajoin etukäteen.

Laita pannu kuumenemaan. Kuutioi kuoritut shalottisipulit ja kuullota niitä hetki pannulla voissa. Lisää sekaan valutetut kasvikset ja kuumenna hämmennellen. Lisää & maista suola ja pippurit ja tarjoile lisäkkeeksi paistetulle kalalle.

Advertisement

1 thought on “Paistettua siikaa ja pinaatti-fenkolimuhennosta

  1. Päivitysilmoitus: soosi: voikastike | Tuoppi & Sapuska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s