Teriyakilohta, nuudeleita ja Funky Luomu -olutta


Uusin tulokas olutperheessämme on belgityylinen Funky Luomu: 6,5% alkoholia sisältävä raikas, oranssiin vivahtava pintahiivaolut. Tyylisuunnaltaan mennään tuonne saison / farmhouse ale puolelle, jossa hiivan tuottamia aromeja on paljon. Hedelmäisyyttä, hapokkuuttaa ja lievää makeutta tukee hyvin maustetut ruuat. Funky Luomu on erittäin monipuolinen ruokaolut, joka toki menee myös sellaisenaan.

Tällä kertaa paistettiin lohta ja sille kaveriksi nuudeleita, joihin lyötiin sekaan aasiavivahteita.

Teriyaki lohta, nuudeleita ja Funky Luomu -olutta

 

Reseptit: 

Teriyakilohi:

n. 170 g ruodotonta lohta per syöjä
1 rkl teriyakikastiketta per hlö
liraus soijakastiketta

Marinoi lohipalat tai medaljongit teriyakikastikkeella muutamaa tuntia ennen ruokailua.
Paista lohet uunissa tai pinnoitetulla pannulla sopivan kypsäksi omalle maulle. Itse jätämme lohen sisältä hiukan punertavaksi. Helpointa on paistaa nahkapuoli alaspäin kuumalla pannulla ja kun pinta ohuemmasta päästä vaalenee kunnolla voi kalan kääntää ja sammuttaa lieden. Hetken päästä sopivan kypsää meidän makuun.

Marinoidun kalan paistamisessa lämpötilan pitää olla sopiva, ei liian kuuma, jottei soosi pala vaan kevyesti karamellisoituu. Paiston aikana maustekastikkeet voi sivellä tai lusikoida vielä kalan päälle.

Kalan paistuessa voi valmistaa lisäkkeeksi nuudelit.

Ruuan pieni tulisuus ja vahvat maut kaipaavat ruokajuomalta aika paljon makua ja hedelmäisyys toimii myös näiden kanssa yhteen, joten kannattaa kokeilla Funky Luomua tai jotain muuta farmhouse alea. Teriyaki on jonkin verran makeaa, kun sitä on rasvaisessa lohessa ja nuudeleiden soosissa, niin oluen pieni hapokkuus tasapainottaa makuja hyvin. Makuasioita, Kippis!

Advertisement

1 thought on “Teriyakilohta, nuudeleita ja Funky Luomu -olutta

  1. Päivitysilmoitus: Nuudeleita ja ravunpyrstöjä kasviksilla | Tuoppi & Sapuska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s