Hirvirullat oluessa


Täytettyjen hirvenpaistirullien ohje on alunperin tädiltäni Orvokilta ja olen sitä hiukan muokannut panimolle sopivammaksi. Kuitenkin lihan kypsentäminen uunissa kermassa tekee ruuasta suussa sulavan ja tähän jo idealtaankin sopii hienosti kuusenkerkillä maustettu olut.

Reilu pala hirvenpaistia noin 1,5 kg
450 g pekonia
3 sipulia
150 g / 1 pkt sieniä
2 +2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl olutta (Metsän Henki tai vaikka kotikalja sopii hienosti)
7 dl kermaa

Kuori sipuli ja pilko se ja sienet pieniksi. Freesaa ne pannulla voissa kunnes sipuli on kuultavaa ja saanut pikkuisen väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pannu pois tulelta.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Leikkaa hirvenpaistista isoja, noin 1 cm paksuja siivuja, poikkisyin.
Leikkaa pekonit pieniksi ja sekoita ne sipulien ja seinien kanssa täytteeksi.

Taputtele siivut mahdollisimman isoiksi ja asettele siivulle pari lusikallista sieni-pekonitäytettä tasaisesti. Kääri täytetty paistisiivu rullalle ja kiinnitä rulla puisella hammastikulla. Toista sama kaikille siivuille.

Kuumenna pannussa voita ja paista rulliin pikaisesti ruskea pinta.
Laita rullat sopivan kokoiseen voideltuun uunivuokaan ja uuniin. Anna paistua 15 minuuttia. Tee tällä välin soosi, jossa hirvirullat kypsennetään.

Kuumenna pannu, jossa paistoit sienet ja sipulit kuumaksi, lisää siihen voita ja vehnäjauhoja. Sekoita ne hyvin ja kaada sekaan vähitellen olut. Vähitellen lisäämällä saadaan seoksesta tasainen. Jauhot suurustavat oluen. Anna kiehahtaa kunnolla, jotta alkoholi haihtuu. Lisää pannulle kerma ja anna kiehua vielä hetki. ja kaada soosi hirvirullien päälle.

Tekemällä soosi samalla pannulla, missä sienet ja sipulit oli kuullotettu, kerätään loputkin maut pannulta talteen. Uunia voi pienentää 170 asteeseen ja antaa vuuan muhia uunissa ainakin tunnin, puolitoista. Mitä kalvoisempia paistit ovat, sitä kauemmin kannattaa hauduttaa. Valele rullia välillä kerma-olut soosilla ja käännä rullia varovasti kerran paiston aikana. Tarvittaessa laita vuuan päälle kansi tai folio. Maista soosia ja lisää suolaa & pippuria maun mukaan.

Kun täytetyt hirvirullat ovat paistuneet uunissa, tarjoa ne esimerkiksi hyvän perunamuusin tai yrttiohraton kanssa.Juomaksi sopii hienosti Metsän Henki. Oluen kuusenkerkän aromit sopivat hyvin hirvelle ja sienille, tulevathan maut kaikki metsästä ja tukevat toisiaan. Myös ruismaltaasta valmistettu kotikalja on hyvä vaihtoehto ruokajuomaksi. Nautiskele..

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s