Lämmin vuohenjuusto-pekoni-punajuurisalaatti


Iltapalaksi väännettiin maukas lämmin salaatti. Vuohenjuusto, punajuuri ja pähkinät/siemenet ovat aika klassinen yhdistelmä ja lisäksi oli kaapissa pekonia, joten makuja salaatissa riitti.

beetroot-chevre-baconsalad

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Lämmin punajuuri-vuohenjuustosalaatti neljälle, resepti:

salattimixiä neljälle (mm. rucola, vuonankaali, ym maukkaita salaatteja)
4 kpl punajuuria
250 g vuohenjuustoa
paketti pekonia
pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä
salaatinkastiketta Mmm
etikkaa, suolaa, pippuria

Keitä punajuuret suolalla ja lirauksella etikkaa maustetussa vedessä kuorineen kunnes kypsiä, noin 40 minuuttia. Ota punajuuri esim leivinpaperin päälle ja kuori pienellä terävällä veitsellä siitä kuoret pois ja lohko punajuuret esim. 12 osaan. Sekoita kulhossa punajuurilohkoihin hiukan balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä, sekä suola & pippuri.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen ja leikkaa pekonisiivut keskeltä poikki. Leikkaa vuohenjuustopötköistä noin 1,5 cm siivuja ja kiepauta kaksi pekoninpuolikasta ympärille ristiin niin että juustoa ei juurikaan näy. Laita pallerot leivinpaperille uuninpellille pekoninpäät alle ja paista kuumassa uunissa kunnes ottavat hiukan väriä. Paistamisessa saa olla aika tarkkana, että juustot eivät vielä tursua kokonaan ulos.  🙂

Paahda siemenet kuivalla pannulla niin että saavat hiukan väriä pintaan.

Sekoita revittyihin salaatteihin kastike ja nostele lautasille tai tarjoiluvadille. Päälle lämpimät punajuuret, vuohenjuusto-pekonipallerot, sekä siemenet/pähkinät. Päälle voi vielä ripsauttaa rouhittua mustapippuria.

Nauti esimerkiksi hyvän raikkaan oluen kera. Makuasioita, Kippis!

Jätä kommentti