soosi: Tumma sieni-pekonimuhennos


Tumma kastike / muhennos, joka toimii erityisesti riistalle ja esimerkiksi lampaallekin mainiosti. Testattiin eri oluiden kanssa ja ainakin omaan suuhun parhaiten toimi Munkintie, toki valittu proteiini vaikuttaa myös. Munkintien paahdettu makeus vain sopii hyvin tummien makujen, pekonin ja riistan kanssa. Me teimme tämän soosin karitsan fileelle.

Sieneksi voi valita mieleisensä syötävän metsäsienen, keväällä tietenkin korvasientä  🙂

Tumma sieni-pekonimuhennos, resepti:

100 g sian savukylkeä
2 sipulia
300 g suppilovahveroita, tai tatteja, tai esivalmisteltua korvasientä yms..
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
50 g pekaanipähkinötiä
4 dl tummaa kastikepohjaa tai valmista demi-glasea
suola ja pippuri

Pilko siankylki ja sipuli noin sentin kuutioiksi ja laita paistinpannulle paistumaan. Kunnollisesta kyljestä irtoaa rasvaa paistamiseen hyvin.

Renssaa sienet, eli puhdista niistä roskat ja tarvittaessa huonot kohdat. Mikäli sienet ovat reilun kokoisia revi/pilko nekin pienemmiksi. Mikäli käytät korvasieniä, ne pitää pilkkoa, huuhtoa hiekat pois ja keittää ennen käyttöä vähintään kahteen kertaan vaihtaen välillä keittovesi, jotta saa myrkyt pois.

Kun siankylki ja sipulit ovat paistuneet jonkin aikaa, eli kun läski on sulanut ja sienet paistuneet siinä pehmeiksi, lisää pannulle sienet. Pyöräyttele pari minuuttia ja lisää siihen vielä voi ja vehnäjauhot. vähentämällä jauhon määrää saa ohuemman soosin ja suuremmalla jauhomäärällä taasen paksumman muhennoksen. Kypsyttele vielä hetki hämmentäen ja lisää sitten sekaan pienityt pähkinät ja kastikepohja.

Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, mausta ja maista.

Advertisement

1 thought on “soosi: Tumma sieni-pekonimuhennos

  1. Päivitysilmoitus: Karitsaa ja tummaa sieni-pekonimuhennosta | Tuoppi & Sapuska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s