Hapanolutta ruokajuomana


Saimme joululahjaksi herkkupaketin Mathildedalista. Paketista löytyi ihania Italialaisia tuotteita, mm. tagliatelle-pastaa, pestoa, oliiviöljyä ja vaaleaa balsamicoa. Näitä on myynnissä La Tartufatassa Helsingissä ja toisinaan myös Mathildedlin kyläpuodissa.

Herkkua on siinä monenlaista

 

Valmistimme pestopastaa, joka on todellista pikaruokaa – näitä tagliatellejä tarvitsi keittää suolalla maustetussa vedessä vain neljä minuuttia.

Sitten vain valutus, pastat lautasille, pesto sekaan, pyöräytys mustapippuria ja päälle parmesaanilastuja. Katkera Nunna -hapanolutta lasiin ja nautiskelemaan nopeasta, simppelistä, mutta ah niin maukkaasta ateriasta, jonka juomana hapanolut toimi loistavasti.

Toinen hiljattain kokkaamamme nopeatekoinen iltaruoka, jonka oheen Katkera Nunna sopi erinomaisesti, on hieman mausteisempi kana-kookoskeitto.

Keitto valmistui seuraavista aineksista: nokare voita, rasiallinen maustamattomia broilerinsuikaleita, pussillinen wok-vihanneksia, puoli purkkia (punaista) currytahnaa, tölkki kookosmaitoa, pari limenlehteä, suolaa ja pippuria, päälle silputtua korianteria.

Ja palan painikkeeksi kevyttä hapanolutta.

Katkera Nunna 3,5% on vaalea, virkistävä luomuhapanolut. Karpalo tuo vienon marjaisan napakkuuden kevyeen olueen. Gose-tyylinen suolaisuus on aistittavissa suuntuntumana. Tämä luomuolut on gluteeniton.

Olut sopii mainiosti (grillattujen) merenelävien kaveriksi ja sitä kannattaa kokeilla myös erilaisten salaattien kera. Toimii varmasti mukavasti salaateille, joissa aasialaisia makuja tai vaikkapa grillattuja kasviksia.

Hapanoluemme Katkera Nunna on saatavilla Prismoista kautta maan ja myös muista hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s